Welcome to Club Bennington

An official club forum for Bennington boats

Login Register

Trim gauge stuck in “up” position

Discussion in 'Technical Stuff' started by RetiredC17load, Apr 14, 2019.

  1. RetiredC17load

    RetiredC17load New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    I recently upgraded to a 115 Yamaha 4 stroke from a 50 Yamaha 4 stroke on my 2050RL Bennington. Since the installation the trim gauge is stuck in the full up position. Took it back to the shop and the gauge and the sender unit both checked out fine, but they can’t figure out the issue. Any ideas would be greatly appreciated on what could be wrong. Thanks everyone!
     
  2. Vikingstaff

    Vikingstaff Well-Known Member

    Messages:
    1,312
    Likes Received:
    1,683
    Location:
    Michigan
    I don’t have any ideas, so I will leave it to those in the forums that are on top of the technical and mechanical side of it all. Just thought I’d congratulate you on the motor upgrade. I am sure that is exciting. I hope someone can help you soon so you can get out there and enjoy it.
     
  3. SEMPERFI8387

    SEMPERFI8387 Moderator

    Messages:
    9,399
    Likes Received:
    3,699
    Location:
    York, Pa
    First step is to check continuity of wires from sender to gauge. Sounds like a bad wire or bad ground.
     
  4. basshawk84

    basshawk84 Well-Known Member

    Messages:
    101
    Likes Received:
    63
    Location:
    East Texas
    Its either the wire connection between the gauge and the sending unit or the adjustment on the sending unit in the rear. I had a similar issue that was corrected with "playing" with the adjustment. It was a pain and a bit tricky to get it set correctly.
     

Share This Page